18/08/2023

Voor Alle Foodies! Wijst De E-bike Je De Weg Naar De Beste Restaurants Van Adelaide?


Maak kennis met lifestyle-goeroe Paul!


Thirapat (Paul) Ekbundit is een wereldreiziger, influencer, foodie en koffieliefhebber die elke dag zijn 50.000 fans inspireert. Paul komt oorspronkelijk uit Bangkok maar woont nu in het Australische Adelaide. Adelaide is een van de meest duurzame steden ter wereld. Paul had de stad nog nooit op twee wielen verkend totdat hij zijn Voya E+ kreeg. Het gevolg: nu is hij verslaafd aan deze elektrische fiets!

Hij heeft in Sydney en Bangkok gewoond - steden die nooit slapen - maar hij houdt van Adelaide. “De stad valt een beetje in het midden, hij is niet klein maar ook geen metropool. Het is moeilijk uit te leggen”, zegt hij. “Als je niets verwacht, dan raak je gemakkelijk verliefd.”


ZIJN CREATIEVE CARRIÈRE 

Paul was niet altijd een influencer, dit werk startte als een hobby. Hij begon met het maken van foto’s van zijn ontbijtjes en het achterlaten van reviews bij interessante eetgelegenheden. Daarbij was hij altijd op zoek naar mooie locaties om zijn Outfit Of The Day-shots te maken. Check zijn insta (@Paulpayasalad), dan zie je wat hij zoal schiet.

Als hij geen content voor zijn eigen kanalen maakt, dan werkt hij bij een reclamebureau in Adelaide in het Central Business District. Of het nu gaat om het ontwerpen van een website, het creëren van content of het adviseren over design, hij doet het allemaal. Paul is op en top creatief.


DE BESTE FOODIE HOTSPOTS VAN ADELAIDE

Paul woont al bijna negen jaar in Australië en reist elke dag voor zijn werk, boodschappen en sociale contacten. Toen hij overstapte op een elektrische fiets, veranderde zijn leven en zijn woon-werkervaring ingrijpend. Hij had al jaren niet meer gefietst, maar het duurde niet lang voordat hij vol vertrouwen door Adelaide reed. Het voelde voor hem als een ontdekkingstocht, alsof hij er net was komen wonen.


Het was lang geleden dat hij op twee wielen had gereden, maar de Voya E+ bleek voor hem zo’n geweldige fiets dat hij er weer plezier in kreeg! “De eerste keer dat ik de Voya E+ probeerde, was ik helemaal weg. Het voelde alsof ik zweefde - zo moeiteloos en licht. Ik ontdekte zoveel veilige fietspaden in Adelaide. Nu ik er naar op zoek ben, zie ik ze overal”, zegt Paul.

Fietsend over veilige routes, dus zonder hinder van verkeer en dienstregelingen, heeft Paul een aantal van de beste foodie hotspots van Adelaide ontdekt. Dit zijn Pauls favorieten voor de ultieme dag: “Begin met een flat white bij een van mijn favoriete koffiehuizen: Hello Stranger, Dayjob of Just Down the Road. Ga dan voor een Frans ontbijt bij Hey Jupiter Brasserie Francaise, met een goddelijke croissant en Café Au Lait in een mooie straat. Als je van escargot (slakken) houdt, dan kun je die hier ook eten. Ga naar het stijlvolle restaurant Bloom voor een lunch in fusion-stijl. Je kunt hier een masala, yakisoba en pastagerecht krijgen! Zorg dat je genoeg ruimte in je maag overhoudt voor een zeevruchtendiner en geniet van een adembenemende zonsondergang aan zee bij Joe Henley Beach. Ga naast het raam zitten of neem in de zomer buiten plaats.”


ONTDEK DE VRIJHEID

Zelfs bij herhaaldelijk gebruik van de Smart Assist-modus op de Voya E+ gaat de batterij dagenlang mee. Je hoeft hem slechts één keer op te laden. Hij is zo licht, ergonomisch en robuust dat je deze e-bike overal mee naartoe kunt nemen. “Het is een echt uitzonderlijke uitvinding”, zegt Paul.

Als je net als Paul graag op verkenning gaat - en je e-bike is opgeladen en klaar om te rijden - wat zijn dan de belangrijkste bezienswaardigheden van Adelaide? “Als je hier in de lente bent, geniet dan van de jacaranda en blauweregen in de stad en ga zeker even langs bij de Art Gallery of SA om het kleurrijke album helemaal af te maken (als je foto’s maakt!). Als je in de zomer gaat, mag je Glenelg niet missen vanwege de verse zeevruchten en het strandleven. Zet voor een herfstbezoek Hahndorf op je lijstje. Je kunt er genieten van Duits eten en bier, biologische markten en vers geroosterde kastanjes. Ten slotte mogen wintergasten Barossa niet missen. Hier kun je wijn proeven in meer dan 150 wijnhuizen! Veel daarvan hebben ook een gezellig houtvuur.”


ER IS NIETS WAT EEN E-BIKE NIET KAN!

Het kan moeilijk zijn om iets te vinden wat voldoet aan alle uiteenlopende behoeften van stedelingen - we stellen nogal hoge eisen! Maar Paul denkt dat de Voya E+ behoorlijk in de buurt van de ideale fiets komt. Als ontwerper en creatieveling staan gebruikservaring, duurzaamheid en (natuurlijk) uiterlijk boven aan zijn lijstje. Voor Paul is de Voya E+ een geweldige keuze voor het verkennen van de stad, voor het maken van content, voor woon-werkverkeer en zelfs om te sporten. In dat laatste geval zet hij gewoon de trapondersteuning uit en gebruikt hij hem als een normale fiets.

“Soms als ik na het werk wil trainen, schakel ik gewoon de motor uit en rijd ik erop als op een gewone fiets. Het uitzicht is veel beter dan rennen op een loopband in de sportschool”, zegt Paul.

Voor het woon-werkverkeer spreekt het voor zich dat de Voya E+ je sneller, comfortabeler, veiliger en zonder te zweten naar de gewenste plek brengt. “De bonus voor onderweg is dat je langs mooie plekken komt waar je wat kunt eten en te drinken. Waarom geniet je op de terugweg niet van een heerlijke cocktail, sashimi en oesters in de Merrymaker Rooftop Bar boven Hotel Indigo? Het is een jonge, leuke ruimte met een geweldige rooftop vibe.”


GA OP PAD

Via @Paulpayasalad mis je niets van Pauls volgende avontuur en kom je meer te weten over de Voya E+ van Momentum!

Als je twijfelt tussen een e-bike en een gewone fiets zonder ondersteuning, bekijk dan ons artikel: Kun je op een e-bike fietsen als op een normale fiets?Stay in the lead