Categorie

FAQs

Productondersteuning

Hoe ver kan ik rijden na een oplaadbeurt?

Er zijn veel variabelen die bepalen hoe ver je kunt rijden na een laadbeurt. Onder de meest gunstige omstandigheden kun je tot 170 kilometer afleggen.

Wat beïnvloedt de afstand die ik kan rijden na een oplaadbeurt?

Het bereik kan door een aantal factoren worden beïnvloed. De belangrijkste om in het oog te houden zijn:

Ondersteuningsniveau - Hoe hoger de ondersteuning, hoe meer batterijstroom nodig is, waardoor de actieradius afneemt.

Terrein - Er is meer vermogen nodig als je route heuvelachtig is, wat invloed heeft op het bereik.

Bepakking - Als je bagage of boodschappen meeneemt op de fiets, betekent dat extra gewicht. De motor moet in dat geval harder werken, waardoor je minder ver komt met een opgeladen accu.

Weer - Onder slechte weersomstandigheden, vooral als het hard waait, moet je het batterijniveau goed in de gaten houden. Het systeem moet dan harder werken om soepel te blijven functioneren.

Wat als de accu leeg raakt?

Maak je geen zorgen. Alle e-bikes van Momentum zijn en blijven fietsen, dus je kunt er nog steeds op rijden, zelfs als de accu leeg is.

Hoe laad ik de accu van mijn fiets op?

De batterij kan zowel op de fiets als los worden opgeladen. Je sluit daarvoor gewoon de meegeleverde lader op de accu aan. In slechts 2 uur zit je weer op 80% capaciteit.

Hoe snel kan ik op een Momentum-fiets?

Alle elektrische fietsen in België mogen om veiligheidsredenen tot maximaal 25 kilometer per uur ondersteunen. Wij hebben gemerkt dat dit een perfecte snelheid is om door de stad te cruisen of om drukte te ontwijken tijdens het dagelijkse woon-werkverkeer.

Kan ik een proefrit maken voordat ik koop?

Ja, wij raden je zelfs aan om de fiets te proberen voordat je hem koopt. Als je bij je lokale Momentum Store langsgaat, kun je dat rechtstreeks met hen regelen.

Hoe weet ik welke maat ik nodig heb?

Als je geen testrit kunt maken voordat je de fiets koopt, kun je onze handige maattabel op de productpagina’s raadplegen. Gebruik de navigatie om een fiets te selecteren en scroll naar beneden om de maattabel van de fiets te bekijken.

Online winkel & ondersteuning bij je aankoop

Als ik mijn fiets ophaal, wat moet ik dan zeker meenemen?

Je moet ervoor zorgen dat je je orderbevestiging en de onderstaande legitimatie bij je hebt:

Betaalmethode

Vereiste vorm(en) van legitimatie

PayPal

Geldig rijbewijs of paspoort met je naam

Debet- of creditcard

Geldig rijbewijs of paspoort met je naam

Financiering

Alle onderstaande documenen moeten worden getoond, anders zal de winkel de bestelling niet uitvoeren:

  1. Een kopie van je kredietovereenkomst (een online kopie is aanvaardbaar)
  2. Een geldig paspoort of rijbewijs
  3. Een energierekening met daarop hetzelfde adres als dat van de bestelling (niet minder dan 3 maanden oud)
  4. De kaart die je gebruikt hebt om de aanbetaling te doen (de laatste 4 cijfers moeten overeenkomen)

Welke betaalopties zijn er mogelijk?

Er zijn een aantal opties beschikbaar bij online aankoop: creditcard of bankpas, Paypal, Ideal en financiering.

Garantie & Registratie

Hoe registreer ik mijn e-bike van Momentum?

Het is gemakkelijk om je fiets te registreren, klik hier om dat te doen. De eenvoudige instructies helpen je om je fiets in een mum van tijd te registreren.

Als er iets mis gaat met de fiets, welke dekking heb ik dan?

Al onze fietsframes worden geleverd met een levenslange fietsgarantie. Er is bovendien een garantie van 2 jaar op de elektronica van de fiets. Wij raden je ten zeerste aan om je fiets hier te registreren, zodat de garantieprocedure snel en eenvoudig verloopt.

Wat is de garantie op een e-bike van Momentum?

Al onze fietsframes worden geleverd met een levenslange garantie. Er is bovendien een garantie van 2 jaar op de elektronica van de fiets.

Reparatie & Onderhoud

Hoe vaak moet ik mijn elektrische fiets van Momentum servicen?

Voor periodiek onderhoud raden wij je aan je elektrische Momentum-fiets elke 2.000 kilometer naar een Momentum Hub te brengen voor een motor- en batterijstatuscontrole.

Om je elektrische fiets tussen onderhoudsbeurten door in topconditie te houden, moet je je fiets regelmatig schoonmaken om ervoor te zorgen dat er geen water en modder in de motor en/ of accu terechtkomt, wat de prestaties zou kunnen beïnvloeden.

Om te voorkomen dat je geplande rit in duigen valt, is het goed om er een gewoonte van te maken de fietsketting, banden en remmen telkens voor vertrek te controleren.

Heeft koud weer invloed op de accu?

Het korte antwoord is: ja! Om het meeste uit je batterij te halen, raden we je aan hem te gebruiken bij temperaturen tussen 0°C en 40°C. Als het te koud is, kan de batterij eerder uitvallen of trager werken.

Het is het beste om extreme temperaturen te vermijden, zowel tijdens het rijden als tijdens het opladen of zelfs het opbergen. Hoewel onze batterij extreme temperatuurtests heeft doorstaan, kan opladen onder 0°C of boven 40°C leiden tot onvoldoende oplading en de levensduur van de batterij schaden.

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?

Banden slijten geleidelijk tijdens het gebruik als gevolg van het contact met de weg. In het algemeen raden wij aan je banden jaarlijks te vervangen of ze na elke 3.000 kilometer te controleren.

Je kunt de slijtage-indicatoren gebruiken om de status van je banden te controleren: als de slijtage-indicatoren bijna verdwenen zijn, is het tijd om je band te vervangen omdat hij dan het einde van zijn levensduur heeft bereikt.

Wat moet ik doen als mijn fietsframe kapot is?

Stop onmiddellijk met rijden en breng de fiets naar je dichtstbijzijnde Momentum Hub. De hub zal contact opnemen met de Momentum-garantieafdeling en vervanging regelen als het probleem onder de garantie valt. Neem een bewijs van aankoop mee.

Hoe draag ik zorg voor mijn accu?

Accu-onderhoud is ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je fiets altijd goed presteert. Hier zijn enkele handige tips.

1. Behandel hem goed

De meeste accuproblemen ontstaan wanneer de accu te lang ongebruikt blijft. Probeer de accu na elke rit uit de fiets te halen. Dit is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, maar het komt ook de levensduur van de accu ten goede.

2. Check de temperatuur

Zorg er bij het opladen voor dat de batterij een temperatuur heeft van tussen de 0°C en 40°C. Dit is een stabiele oplaadconditie voor de batterij. Als je de elektrische fiets langer dan een maand niet gebruikt, bewaar de accu dan op 60% van zijn batterijcapaciteit (3 van de 5 leds branden dan). Plaats hem ook in een veilige, droge en geklimatiseerde ruimte.

3. Laad hem op!

Last but not least: laad je batterij ten minste om de drie maanden op. Doe je dit niet, dan kan de garantie komen te vervallen.

Hoe maak ik de e-bike schoon?

Je Momentum-fiets schoonmaken kan op dezelfde manier als bij elke andere fiets, maar zorg ervoor dat er niet te veel water op of in de buurt van de elektrische onderdelen komt. Er is een aantal specifieke reinigingsmiddelen voor e-bikes op de markt. Die zijn de moeite waard om te bekijken en te proberen.

Jouw account

Hoe maak ik een account aan?

Klik hier om een account aan te maken. Zodra je je account hebt aangemaakt, kun je je gegevens bijwerken via het sitegedeelte My Momentum Account. Hier beheer je je adressen en betaalkaarten en volg je je bestellingen.

Hoe wijzig ik mijn persoonlijke informatie?

Je kunt eenvoudig je naam, telefoonnummer, e-mailadres en wachtwoord bijwerken. Log daarvoor in op My Momentum Account.

Ga naar de profielsectie en klik naast je geregistreerde informatie op 'bewerken'. Zorg ervoor dat je de wijzigingen opslaat, zodat je nieuwe persoonsgegevens bewaard blijven!

Neem contact met ons op

Nog steeds hulp nodig?

Er zijn een paar manieren om met ons in contact te komen. Bezoek onze contactpagina voor meer ondersteuning.